top of page

Πάνος Παπασωτηρίου Αρχιτέκτων  Dip.Arch.ARB RIBA

Π. ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ _ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Πάνος σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Λονδίνο, στο UNL, Ba(Hons) και στη συνέχεια στο London Metropolitan University, Dip. Arch όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του.  
Είναι ιδρυτής του αρχιτεκτονικού γραφείου Σ2ΠίΑ στην Ελλάδα (Έδρα Άργος) και συνιδρυτής του αρχιτεκτονικού γραφείου Σκάλα στο Λονδίνο, μέλος του Βασιλικού Ινστιτούτου Βρετανών Αρχιτεκτόνων - (RIBA),  εγγεγραμμένος στο Μητρώο Αρχιτεκτόνων της Μεγάλης Βρετανίας - (ARB) και   μέλος του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος.
Ο Πάνος έχει εργαστεί σε σημαντικά αρχιτεκτονικά γραφεία στο Λονδίνο, τέσσερα χρόνια με τους PCKO Architects και ένα χρόνο με τους Jamie Campbell Architects, αποκτώντας μεγάλη εμπειρία μέσω συμμετοχής  σε έργα που εκτείνονται από απλές προσθήκες μέχρι οικιστικά προγράμματα μεγάλης κλίμακας.
 
Το γραφείο πραγματεύεται διάφορες πτυχές της αρχιτεκτονικής μελέτης, αναλαμβάνοντας έργα πολλαπλών εφαρμογών, όπως η παραγωγή χωροταξικών & ρυθμιστικών μελετών, ο οικιστικός σχεδιασμός, η εσωτερική διακόσμηση, οι βιοκλιματικές εφαρμογές, οι ρυθμιστικές & πολεοδομικές μελέτες κτλ.  Οδηγός μας είναι το συνεχώς μεταβαλλόμενο αρχιτεκτονικό τοπίο το οποίο εμπεριέχει και το σημείο εκκίνησής της αρχιτεκτονικής μας. Στόχος είναι η βελτίωση του αστικού, προαστιακού και αγροτικού περιβάλλοντος με την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών και πρακτικών που βασίζονται στην έρευνα και στην κληρονομιά της αρχιτεκτονικής ιστορίας. Τα κτίρια μας εναρμονίζονται με το περιβάλλον κοινωνικά, περιβαλλοντικά όσο και χωροταξικά. Πιστεύουμε ότι μέσα από τη συνεχή συζήτηση μεταξύ του αρχιτέκτονα και του κατασκευαστικού κλάδου -στο σύνολό του- θα μπορούσαν να καθοριστούν τα αναγκαία μέτρα που θα εκπλήρωναν το ρόλο μας στο σύγχρονο κόσμο.  Πρέπει να απαντήσουμε στις ερωτήσεις που μας οδηγούν πέρα από τη σφαίρα της μορφής και της λειτουργίας, ζητήματα που θα επηρεάσουν ουσιαστικά το μέλλον του πλανήτη μας και το ανθρώπινο είδος μέσα από τη προστασία των φυσικών πόρων της γης.  Η αρχιτεκτονική προσέγγιση βασίζεται σε σαφείς αρχές και ορίζεται μέσα από την ακόλουθη διαδικασία:  
1. Άριστη μελέτη και σχεδιασμός που γίνονται εφικτά μέσω του συνεχούς φιλοσοφικού διάλογου, παραδειγμάτων και ρεαλιστικών πρακτικών. Στόχος μας είναι να σχεδιαστούν και να κατασκευαστούν κτίρια που ανταποκρίνονται στο περιβάλλοντα χώρο τους, εξυπηρετούν τον τελικό χρήστη και ενισχύουν το περιβάλλον μας αισθητικά και λειτουργικά παρέχοντας ένα βιώσιμο μέλλον για όλους, χρήστες και μη.  
2. Προγραμματικό, ποιοτικό και οικονομικό έλεγχο που επιτυγχάνεται μέσω των διαδικασιών διαχείρισης των έργων μας. Η δέσμευσή μας να εργαστούμε για τον κοινό στόχο με την υπόλοιπη ομάδα σχεδιασμού είναι υψίστης σημασίας. Σε κάθε επιτυχημένο έργο παρέχεται η στενή παρακολούθηση και η συμβολή μας σε όλα τα στάδια της διαδικασίας από την ιδέα, το σχεδιασμό, την κατασκευή έως την ολοκλήρωση. 


Το Σ2ΠιΑ συνεργάζεται με αρχιτεκτονικά γραφεία στο Ηνωμένο Βασίλειο δημιουργώντας δυναμικές σχέσεις όπου οι ανταλλαγές ιδεών και η προώθηση ενός σταθερού αρχιτεκτονικού διαλόγου πάνω σε θέματα σύνθεσης των αρχιτεκτονικών στοιχείων όσο και της διατύπωσης των σύγχρονων αρχιτεκτονικών εννοιών δημιουργούν ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Αυτή η συνεργασία επιδιώκει να ενισχύσει την εμβάθυνση μας στην αρχιτεκτονική "τέχνη" και την ανάπτυξη της καθώς και τη συστηματική παραγωγή των μελετών που καλούμαστε να εκπονήσουμε.
 

bottom of page