Copyright © 2014 Studio 2Pi Architects. All Rights Reserved.

Πάνος Παπασωτηρίου Αρχιτέκτων  Dip.Arch.ARB RIBA

Προσθήκη 01, Ανυφί, Ελλάδα

Επανακατοίκηση, η επιθυμία για μετεγκατάσταση μιας οικογένειας στο τόπο καταγωγής του ενός μέλους δημιούργησε την ανάγκη προσθήκης περισσότερων χώρων στην υπάρχουσα κατοικία.

 

Η οικογένεια επανέρχεται / εγκαθίστανται στην Ελλάδα ύστερα από απουσία πολλών ετών στο εξωτερικό.

 

Η ανεμπόδιστή θέα 180 μοιρών στο κάμπο της Αργολίδας με τις οροσειρές να καθορίζουν τα όρια της είναι η πρώτη ένδειξη ότι πλέον η ζωή και η καθημερινότητα τους έχει αλλάξει.

 

Η επιθυμία να μετεγκατασταθούν από μια πολυσύχναστη και πολύβουη πόλη της βόρειας Ευρώπης σε ένα χωριό της νότιας μεσογείου συνοδεύεται από μια προσπάθεια να δημιουργηθεί μια κατοικία που ανοίγεται προς το περιβάλλον κρατώντας όλα τα βιοκλιματικά και ποιοτικά χαρακτηρίστηκα απαραίτητά για τη συγκεκριμένη κλιματική ζώνη.

 

Η πρότασή μας, μιας ανεμπόδιστης θέασης από τη προσθήκη, προσφέρει την ηρεμία και την περισυλλογή που επιθυμούσαν οι ιδιοκτήτες προσφέροντας τους και την ιδιωτικότητα μιας αυτόνομης κατοικίας που τους έλειπε από την καθημερινότητα της μεγάλης πόλης.

 

Ο επανασχεδιασμός του εσωτερικού χώρου και η διαίρεση τις υπάρχουσας κατοικίας σε δυο αυτόνομα διαμερίσματα συνοδεύεται από τη προσθήκη σε ένα από αυτά κατασκευής στο δώμα που συμπεριλαμβάνει χρήση της ταράτσας με πέργκολα και χώρο αναψυχής.

 

Ποιοτική και ενεργειακή αναβάθμιση της υπάρχουσας κατοικίας με την προσθήκη εξωτερικής θερμομόνωσης, αντλίας θερμότητας, ενεργειακών κουφωμάτων και επανασχεδιάσου του περιβάλλοντα χώρου ώστε να χρησιμοποιείτε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.